2 oktober 2014

Välkommen att spinna ♥

Spinnkurser på Tummelisa Garn hösten 2014

Under hösten kommer Elin Dahllöv hålla tre spinnkurser hos Tummelisa Garn på Norra Gubberogatan 8.


Nybörjarkurs – Lär dig spinna ditt eget garn på slända
Kursen vänder sig till dig som aldrig spunnit tidigare, eller till dig som kanske har provat men inte riktigt fått till en sammanhängande tråd.

Vi går igenom grunderna om vad man ska tänka på när man spinner, vilken slända som är lättast att använda, vilken ull som är enklast att börja med och hur man efterbehandlar sitt handspunna garn. Mest tid kommer vi att lägga på själva spinnandet och teknikerna kring det. Vi utgår från dina förutsättningar och hittar den teknik som passar dig bäst. Målet är att du efter avslutad kurs ska gå hem med ditt första egna handspunna tvåtrådiga garn.

Förkunskapskrav: Inga
Material: Slända och ull att spinna av ingår i priset.
När: 26 oktober eller 16 november
Tid: 13-17 inklusive en kortare rast där det bjuds på kaffe, te, smörgås och kaka.
Pris: 730 kronor

Fortsättningskurs – Spinn det garn du vill ha
Kursen vänder sig till dig som redan kan spinna en sammanhängande tråd, men som kanske inte riktigt får garnet att se ut som du vill.

Vi tittar närmare på vad det är som gör att man får ett jämt garn och hur man med den kunskapen kan spinna både jämna och ojämna garner. Vi testar att spinna tunnare och tjockare garner och när vi ändå är igång tittar vi lite närmare på hur man tvinnar tvåtrådigt garn. Om du är intresserad av att lära sig andean plying, går vi igenom det också. Målet är att du efter avslutad kurs har kunskap i och har testat på de olika teknikerna som styr garnets jämnhet och tjocklek, samt grunderna hur man får ett jämt respektive ojämnt tvinnat (effekt-)garn.

Förkunskapskrav: Att du kan spinna en sammanhängande tråd när du börjar kursen.
Material: Ull att spinna med ingår i priset. Ta med dig egen slända eller spinnrock. (Även slända går att köpa vid kurstillfället.)
När: 2 november
Tid: 13-17 inklusive en kortare rast där det bjuds på kaffe, te, smörgås och kaka.
Pris: 630 kronor

Anmälan för samtliga kurser sker via mail.(klicka på länken) Efter besked om att det finns plats kvar vill vi ha din betalning via bankgiro 571-2153, inom 3 bankdagar. Observera att anmälan är bindande. Ange kursens namn och datum, ditt namn och telefonnummer på betalningen.

Mer info om Elin och hennes spinnande hittar du här!

2 kommentarer:

Rebecka sa...

Hej!

Det står att slända och ull ingår i priset på nybörjarkursen. Är de till låns eller får man med sig dem hem efter kursen? Eller får man t ex låna sländan men behålla den spunna ullen? Eller får man köpa båda i efterhand?
Den tomma studentplånboken vill ha exakt koll innan den anmäler sig :P

Tummelisa Garn & Design sa...

Du får slända och ull! Det finns även ull att köpa med sig hem!