3 november 2013

Lär dig att spinna!

Jag är väldigt glad och stolt över att jag fått möjlighet att inleda ett samarbete med duktiga Elin (theknittingseaman)! Vi inleder med att erbjuda följande:
Kurs i att spinna med slända

Tummelisa och Elin Dahllöv (Sjömans-Elin) kommer att erbjuda två nybörjarkurser i sländspinning i november.

Kursen vänder sig till dig som aldrig spunnit tidigare, eller till dig som kanske har provat men inte riktigt fått till en sammanhängande tråd.

Vi går igenom grunderna om vad man ska tänka på när man spinner, vilken slända som är lättast att använda, vilken ull som är enklast att börja med och hur man efterbehandlar sitt handspunna garn. Mest tid kommer vi att lägga på själva spinnandet och teknikerna kring det. Vi utgår från dina förutsättningar och hittar den teknik som passar dig bäst. Målet är att du efter avslutad kurs ska gå hem med ditt första egna handspunna tvåtrådiga garn.

Kursen ges vid ett tillfälle om fyra timmar och det finns två datum att välja mellan.

När: Söndagen 17 november eller söndagen 24 november.
Var: Tummelisa Garn, Norra Gubberogatan 8
Tid: 13-17 inklusive en kortare fikapaus.
Pris: 650 kronor
.
Material: Slända och ull ingår i priset
Deltagare: Max 5 personer
Kursledare: Elin Dahllöv, the knitting seaman spinnare, stickare, fibernörd och fårägare

Du anmäler dig till kursen genom att betala in kursavgiften i butiken. Anmälan är bindande. Först till kvar gäller.  Glöm inte att meddela om du har några matallergier.

Eftersom man ibland använder benen även när man spinner med slända, är det en fördel om du inte har en allt för åtsittande kjol på dig på kursen.

Det kommer att finnas färgad och ofärgad ull till försäljning vid kurstillfällena. Du kommer också att få ett kompendium med information om var man hittar ull, var man kan prata spinnande med andra och lite tips och trix som kan vara bra att ha om man kör fast när man sitter ensam hemma och spinner. 


2 kommentarer:

Bambustickan sa...

Emh såg att du länkar till fel blogg
theknittingseaman.blogspot.com
inte theknittingseaman.blogpsot.com då blir det tydligen heeelt fel :)

3LlFlaWah sa...

hejsan jag är väldigt intresserad men förstår inte riktigt hur man anmäler sig , var gullig och smsa eller ring mitt nr är 0760784471 // mvh Caroline