27 september 2008

Välkommen till Tummelisas Garn & Design



Välkommen till Tummelisas blogg!
Här tänker jag skriva om allt, som händer i min butik Tummelisas Garn & Design. Butiken är en av Göteborgs äldsta och ligger på Norra Gubberogatan 8 nära St.Pauli kyrka i Olskroken i Göteborg. Det är lätt att ta sig hit både med bil och med kollektivtrafiken. Olskroken och Redbergsplatsen är en knutpunkt för en massa linjer av spårvagnar och bussar ( linje 1, 3, 6, 7, 8, 17, 60, 62 m.fl). Om du klickar på länken Kontakt, så hittar du en karta också över hur du hittar hit.



Nu är det den tiden på året när det kommer in nytt varje dag och jag packar upp och lägger in i hyllorna för glatta livet.
Men det är inte bara garner att sticka och virka med, som jag har i min lilla butik. Det finns också garn till broderier, nålar, stickor i olika material och utförande, en hel del läckra knappar och lite annat smått och gott.

Överst på hyllan på bilden ovan ser man det härliga alpackagarnet Indiecita, från Naturgarn, som hos Tummelisa kostar 42:- för 50 gram. Indiecita är ett bättre garn än många andra i alpaca. Det innehåller 180 m/50 g och har en mycket hög kvalitet, som håller formen. Indiecita är ett utmärkt garn att sticka barnplagg av, eftersom det inte sticks och alpacafibrer andas, så det allid är lagom varmt och det går fint att tova. Ett mysigt garn helt enkelt att sticka med.

Några av de allra senaste garnerna, som jag packat upp är supermjukt ullgarn i tre grovlekar - 1-trådigt, 2-trådigt och 3-trådig - 100g kostar 45:-.



En härlig "Naturuld"’, som är lagom till stickor 6-7 och går jättefint att tova. 100 gram kostar 60:-.
Här ser du en helt ljuvlig tunn sockull i krympfri superwash, 50 g för 28:- och den finns i många färger.

I butiken finns det också fina garner att virka med, broderier, broderigarner och andra tillbehör.

Naturligtvis finns det mycket mer i butiken och det är bara att komma in och titta. Jag har öppet vardagar 11-18 och lördagar 11-14.

Vi ses!

5 kommentarer:

Monica Hansen sa...

Gratulerar och lyckönskningar till nya bloggen! Fina bra bilder:)

Linda sa...

Åh vilka härliga garner!
Jag vill känna på dem... :)
Ska bli spännande att få följa med på resan.

Monica Hansen sa...

Min nya bloggadress till 'stickat & unikt' är nu -
http://gingerbeerblog.blogspot.com/

Anonym sa...

You could easily be making money online in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat money making[/URL], It's not a big surprise if you don't know what blackhat is. Blackhat marketing uses little-known or little-understood avenues to generate an income online.

natural viagra sa...

this post really very good and effective for me thanks for sharing this nice post